Search
Generic filters

Hammarby

Hammarby IF och deras retrotröja Hammarby IF är en av Sveriges mest älskade fotbollsklubbar. Klubben, som grundades 1889, har en rik historia av stora vinster, impressiva spelet och viktiga spelare. Från sin början som företagslag för Hammarbybacken till att vara en av Sveriges största fotbollsklubbar – Hammarby har sett allt. Men något som är starkt […]

Hammarby IF och deras retrotröja

Hammarby IF är en av Sveriges mest älskade fotbollsklubbar. Klubben, som grundades 1889, har en rik historia av stora vinster, impressiva spelet och viktiga spelare. Från sin början som företagslag för Hammarbybacken till att vara en av Sveriges största fotbollsklubbar – Hammarby har sett allt. Men något som är starkt associerat med Hammarby är deras jersey: en grön och vit design som är lika ikonisk som klubbens logotyp.

Historien om deras ikoniska jersey

Retro Hammarby jerseyn är ett kärt minne för många supportrar. Den grönvita färgen är en symbol för klubbens starka band till Södermalm och dess rötter. Den gröna symboliserar det gröna landskapet i Södermalm medan vit står för isen på Hammarby sjö på vintern.

Men det är inte alltid som Hammarby har varit associerat med grön och vit. Klubbens originaldräkt var blå och vit, men bytte färger till grön och vit år 1918. Detta blev omedelbart en hit, och klubbens supportrar har sedan dess varit kända som “Bajen fans”, där ‘Bajen’ är ett lokalt uttryck för ‘de grönvita’.

Retro Hammarby jerseyn, som innehåller symboler och designelementar från olika perioder i klubbens historia, är en fantastisk återspegling av klubbens historia och tradition.

Hammarbys Stadium och historiska spelare

Hammarbys hemstadion, Tele2 Arena, ligger i hjärtat av Södermalm, Stockholm. Arena har varit hem för Hammarby sedan 2013 och kan rymma upp till 30,000 åskådare.

Bland de mest kända spelarna som någonsin har burit den berömda gröna och vita Hammarby-tröjan finns Kennet Andersson och Billy Ohlsson. Dessa spelare bidrog till att forma Hammarby till den fotbollsgigant clubben är idag.

Kärlek till den Retro Hammarby Jerseyn

Även idag hålls populariteten för den retro Hammarby jerseyn högt uppe. Flera årsmodeller av tröjan, med sin rena och ikoniska design, är populära samlarobjekt och bärare av stolthet för Hammarby fans världen över.

Vare sig du är en livslång supporter av Hammarby, eller ny i svensk fotboll, kan du inte undgå att uppskatta skönheten och traditionen i den retro Hammarby jerseyn. Den symboliserar inte bara en fotbollsklubb utan också en gemenskap, en passion och en stark kärlek till sporten.