Search
Generic filters

Le Havre

Historia av Le Havre AC Le Havre AC (Athletic Club) är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Frankrike, grundad 1872. Klubben anses allmänt vara en av pionjärerna inom fransk fotboll. Under sina långa år i sporten har Le Havre AC gjort betydande bidrag till det franska spelet, och producera några av landets främsta spelare. Retro […]

Historia av Le Havre AC

Le Havre AC (Athletic Club) är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Frankrike, grundad 1872. Klubben anses allmänt vara en av pionjärerna inom fransk fotboll. Under sina långa år i sporten har Le Havre AC gjort betydande bidrag till det franska spelet, och producera några av landets främsta spelare.

Retro Le Havre AC-Tröjan

Ett av kännetecknen för Le Havre AC är klubbens traditionella blå och vita hemmatröja. Retro Le Havre-tröjan är en ikonisk pjäs för fans och samlare – en symbol för klubbens historia och framgångar. Denna blå och vita tröja är särskilt minnesvärd eftersom den har setts på några av de största spelarna i landets historia.

Stade Océane

Le Havre AC:s hemmaarena, Stade Océane, är lika känd som laget själv. Denna ultramoderna anläggning invigdes 2012 och har sedan dess blivit omtyckt av supportrarna. Denna stadion kan rymma mer än 25 000 fans, vilket gör det till en av de största i landet. Men det som verkligen gör denna stadion unik är dess futuristiska design och miljövänliga funktioner.

Historiska spelare

Le Havre AC har under sin historia haft flera framstående spelare. Jean-Pierre Papin, den legendariska franska anfallaren, är bara en av dessa ikoniska stjärnor. Han ansågs vara en av de bästa spelarna i sin generation och prisades för sin tekniska skicklighet och målskytte. En annan framstående historisk spelare är Vikash Dhorasoo, en skicklig mittfältare som gjorde sig känd som en kreativ speluppläggare.

Retro Le Havre-tröjan är en minnesvärd artefakt från klubbens historia. Den klassiska blå och vita designen inkorporerar både klubbens färger och den modiga andan hos de spelare som har burit tröjan. Denna tröja är mer än bara sportutrustning – den är en hyllning till alla som har spelat för Le Havre AC och bidragit till dess långa och stolta frantradition.