Search
Generic filters

Lazio

Retro Lazio-tröjan Den ultimata retro Lazio-tröjan hämtar sina rötter från en av de mest anmärkningsvärda fotbollsklubbarna i Italien, SS Lazio. Klubben startade den 9 januari 1900 och har sedan dess trott på att ge sin bästa fotboll mitt i Roms hjärta. Lazio är känt inte bara för sitt historiska förflutna utan också för sin palett […]

1998-99 Lazio GK Shirt S

199.99£ - ca: 2710 SEK

Retro Lazio-tröjan

Den ultimata retro Lazio-tröjan hämtar sina rötter från en av de mest anmärkningsvärda fotbollsklubbarna i Italien, SS Lazio. Klubben startade den 9 januari 1900 och har sedan dess trott på att ge sin bästa fotboll mitt i Roms hjärta. Lazio är känt inte bara för sitt historiska förflutna utan också för sin palett av färger i sina dräkter.

Klubbens historia och färgschema

Lazios primära färger är himmelsblått och vitt, vilket återspeglas i deras traditionella hemtröja. Dessa färger valdes med inspiration från den antika grekiska symbolen för olympisk fred och brödraskap, vilket förklarar kopplingen till klubbens namn och den olympiska örnen i dess emblem.

Utspritt över 120 år har klubben haft flera stunder av framgång, inklusive vinster i Serie A, Coppa Italia och UEFA Cup Winners’ Cup. Dess stadiga framväxt som en stor makt inom italiensk och europeisk fotboll har gjort att Lazio-tröjorna har blivit kända symboler på italiensk stolthet och idrottspassion.

Det tidiga 80-talets retro Lazio-tröja visar upp detta himmelsblå och vita schema i en särskilt framträdande och tidlös design. Denna tröja har blivit en ikon för fotbollsälskare och ett eftertraktat objekt för samlare runt om i världen.

Stadio Olimpico

Lazio spelar sina hemmamatcher på Stadio Olimpico, som är det största fotbollsarenan i Rom och den näst största i Italien. Stadio Olimpico har en rik historia, och den har varit värd för många stora sport- och musikarrangemang. Denna historiska arena har även varit skådeplatsen för många av Lazios största triumfer.

Utöver att vara hemmaarena för Lazio, delar klubben Stadio Olimpico med sin stadsrival Roma. Det gör de två derbyna mellan klubbarna varje säsong till några av de mest laddade matcherna i Serie A.

Historiska spelare

Genom åren har Lazio haft många framstående spelare. Den kanske mest ikoniska figuren för klubben är Giorgio Chinaglia, som deltog i Lazios första Serie A-titel 1974. Andra historiska spelare inkluderar Alessandro Nesta, en försvarare som kom från klubbens ungdomsakademi och blev lagkapten och en av världens bästa försvarare. Även Pavel Nedvěd, som vann Ballon d’Or 2003, och den nuvarande Ciro Immobile, som satte nytt målrekord i Serie A säsongen 2019/2020.

Dessa spelare och många andra har bidragit till lagets framgång och har varit med och gjort Lazio till en av de mest framstående klubbarna i italiensk fotboll. Och utan tvekan kommer retro Lazio-tröjorna, som de bar under sina glansdagar, alltid att minna fansen om dessa historiska ögonblick.