Search
Generic filters

Reims

Introduktion till Retro Reims Jersey Retro Reims Jersey är en symbol för stadens rika fotbollshistoria. Stade de Reims, som klubben formellt heter, har varit en central del av fransk fotboll sedan dess grundande 1931. Klubbens Historia Stade de Reims har en rik historia som sträcker sig tillbaka till det tidiga 20-talet. Klubben har mätt sig […]Introduktion till Retro Reims Jersey

Retro Reims Jersey är en symbol för stadens rika fotbollshistoria. Stade de Reims, som klubben formellt heter, har varit en central del av fransk fotboll sedan dess grundande 1931.

Klubbens Historia

Stade de Reims har en rik historia som sträcker sig tillbaka till det tidiga 20-talet. Klubben har mätt sig med de bästa och har lyckats vinna den franska ligan, Ligue 1, sex gånger. De mest framstående perioderna för klubben kom under 1950- och 1960-talet, när de dominerade den franska fotbollen och även kvalificerade sig till två Europacupfinaler.

Klubbfärger och Retro Reims Jersey

Retro Reims Jersey representerar klubbens traditionella färger: rött och vitt. Den klassiska Reims-jersey är känd för sin enkla och rena design, med en övervägande röd färg med vita accenter. Symbolerna på tröjan har varierat över år men inkluderar ofta klubbens emblem eller klubbmärke. Retro-tröjorna från Reims kan ses bäras av fans som är villiga att hylla klubbens rika historia.

Stadion

Stade de Reims har under sin existens haft olika hemstadion men spelar för närvarande på Stade Auguste-Delaune. Stade Auguste-Delaune, namngiven efter en fransk friidrottsledare och motståndsman mot Nazismen under andra världskriget, är en arena med plats för mer än 21 000 åskådare.

Historiska spelare

Stade de Reims har genom åren haft några fantastiska talanger. Bland de mest notabla är Just Fontaine, en fransk fotbollsspelare som kändes världen över för sin fantastiska skicklighet och målsinne. Han satte rekordet för flest mål i ett enda VM, 13 mål 1958, ett rekord som fortfarande står fast.

Raymond Kopa hör även till de spelare som skickligt representerat Reims. Han uppnådde flera framstående prestationer inklusive vinna Ballon d’Or, pris för årets bästa fotbollsspelare i Europa, 1958.

Mellan dessa historiska namn och de toppmoderna spelarna i dagens trupp, finns det mycket att uppskatta med Stade de Reims. Men den historiska Retro Reims Jersey håller särskild betydelse för Reims-fans. Dess renhet, grundad i klubbens färger och historia, gör den till en tidlös symbol för denna anmärkningsvärda fotbollsklubb.