Search
Generic filters

Real Madrid

Retro Real Madrid tröja Real Madrid är en av världens mest framstående och respekterade fotbollsklubbar. Sedan grundandet år 1902 har laget grävt ett djupt spår inom fotbollshistorien och lämnat en odiskutabel prägel på sportvärlden. Klubbens retrojersey är en omedelbar påminnelse om dess ära och storhet, vilket väcker minnen av de ikoniska spelare som bar den. […]

Retro Real Madrid tröja

Real Madrid är en av världens mest framstående och respekterade fotbollsklubbar. Sedan grundandet år 1902 har laget grävt ett djupt spår inom fotbollshistorien och lämnat en odiskutabel prägel på sportvärlden. Klubbens retrojersey är en omedelbar påminnelse om dess ära och storhet, vilket väcker minnen av de ikoniska spelare som bar den.

Färgerna och designen på Retro Real Madrid-kitet

Historiskt sett är Real Madrid kända för sitt helt vita hemma-kit, vilket gett dem smeknamnet ‘de vita’, eller ‘Los Blancos’. Den klassiska vita tröjan med långa eller korta ärmar, som kombineras med vita shorts och strumpor, har blivit en ikonisk del av fotbollens historia. Logotypen för Real Madrid, med en kunglig krona i toppen, pryder stolt bröstet på tröjan och representerar klubbens kungliga status och hemstad, Madrid.

Retroversionen av Real Madrids tröja är en minnesvärd del av fotbollshistorien. Det handlar om simpler design som visar minimalism och elegans samtidigt som det håller fast vid klubbens traditionella vita färg. Detta är ett ikoniskt fotbollsuniform som bär på en rik historia och luktar framgång.

Bernabeu – Real Madrids hemstadion

Real Madrids hemstadion, Santiago Bernabeu, är en av världens mest berömda fotbollsarenor. Ända sedan invigningen 1947 har stadion varit spelplats för otaliga historiska matcher och värd för flera stora fotbollsevenemang, inklusive finaler i Champions League och världsmästerskapen i fotboll. Bernabeu, med sin kapacitet på över 80 000 åskådare, är själen av klubben och hemmet för deras passionerade fans, ‘Los Merengues’.

Några av de historiska spelarna för Real Madrid

Real Madrids lag har i alla tider pryts med namn av några av de mest lysande stjärnorna i fotbollens historia. Historiska spelare som Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, Ferenc Puskás och Raymond Kopa bidrog till att formgiva klubbens gyllene årtionden.

På 1980-talet stod Emilio Butragueño, Michel och Hugo Sanchez i rampljuset. I modern tid har spelare som Raul Gonzalez, Zinedine Zidane, Ronaldo, och utan tvekan, Cristiano Ronaldo, alla barat på denna ikoniska tröja och representerat klubben med distinktion.

Speciellt viktigt är kanske Cristiano Ronaldo, vars period i klubben mellan 2009 och 2018 markerade en av de mest framgångsrika och produktiva perioderna i klubbens historia.

Den retro Real Madrid-tröjan är mer än bara en fotbollströja. Det är en symbolladdad artefakt; en bild av en klubb vars historia och framgångar är djupt inbäddade i hjärtat av världsfotbollen. Vilken fotbollsfan skulle inte vilja ha den hängande i garderoben som en hyllning till den rika historien i den högre fotboll?