Search
Generic filters

Juventus

Historien om den Retro Juventus-tröjan Juventus, känt som “La Vecchia Signora” (den gamla damen), är en av de mest kända och framgångsrika fotbollsklubbarna i världen. Grundad 1897 i Turin, Italien, har klubben en rik historia av framgång både på det nationella och internationella planet. Lagets retrotröja är ett ikoniskt minne som manifesterar ett specifikt ögonblick […]

Historien om den Retro Juventus-tröjan

Juventus, känt som “La Vecchia Signora” (den gamla damen), är en av de mest kända och framgångsrika fotbollsklubbarna i världen. Grundad 1897 i Turin, Italien, har klubben en rik historia av framgång både på det nationella och internationella planet. Lagets retrotröja är ett ikoniskt minne som manifesterar ett specifikt ögonblick i klubbens resa.

Färgerna på Retro Juventus-tröjan

Juventuströjan, specifikt, den retro svartvita randiga tröjan, är känd över hela världen. Ursprungligen valde Juventus de rosa färgerna från Turin-klubben, men beroende på tvättproblem blev laget tvunget att ändra sina färger. Svart och vitt infördes 1903 när de beställde nya tröjor från England. Legend säger att Notts County – en engelsk klubb med svartvitrandiga tröjor – var leverantörerna. Sedan dess har svart och vitt blivit synonymt med Juventus.

Stadion och de historiska spelarna

Juventus spelar sina hemmamatcher på Allianz Stadium, tidigare känt som Juventus Stadium. Med en kapacitet på cirka 41 000 åskådare är det kanske inte det största fotbollsstadion i Italien eller Europa, men det har åtnjutit otaliga stora fotbollsmatcher och firanden.

Retro Juventus-tröjan är nära kopplad till klubbens historiska spelare. Att nämna Juventus är att nämna spelare som Michel Platini, Roberto Baggio, Gaetano Scirea och mer nyligen, spelare som Alessandro Del Piero och Cristiano Ronaldo, alla har de utmärkt sig i svartvitt. Många fans bär Retro Juventus-tröjan som en påminnelse om dessa extraordinära spelare och den tid de representerar.

Alessandro Del Piero och Retrotröjan

Alessandro Del Piero spenderade hela 19 säsonger i Juventus, och det är kanske ingen överraskning att han är en av de spelare som mest förknippas med Retro Juventus-tröjan. Del Piero, som ofta anses vara en av de bästa italienska fotbollsspelarna genom tiderna, ledde ofta laget till seger och hans spel har gjort honom till en idol för Juventussupportrar över hela världen.

Retro Juventus-tröjan idag

Idag bär många Juventus-fans den retro svartvita randiga tröjan med stolthet. Det representerar mer än bara lagets traditionella färger; det representerar klubbens långa historia, dess framgång och dess betydelse i fotbollsvärlden. Trots att klubben uppvisar nya tröjor varje säsong, kommer Retro Juventus-tröjan alltid att vara en tidlös klassiker.

För supportrar över hela världen är Retro Juventus-tröjan inte bara en tröja – det är ett minne, en del av en historia och ett symbol för trohet.