Search
Generic filters

Genoa

Historia om Retro Genoa tröja Genoa Cricket and Football Club, mer känt som Genoa, är Italiens äldsta fotbollsklubb, grundad redan 1893. Klubben har en djup och varaktig arv, präglat av framgångar och motgångar, utmärkt med Retro Genoa tröja som en gång bar av historiska spelare. Klubbfärger och dräkter Den traditionella Retro Genoa tröjan är röd […]

Historia om Retro Genoa tröja

Genoa Cricket and Football Club, mer känt som Genoa, är Italiens äldsta fotbollsklubb, grundad redan 1893. Klubben har en djup och varaktig arv, präglat av framgångar och motgångar, utmärkt med Retro Genoa tröja som en gång bar av historiska spelare.

Klubbfärger och dräkter

Den traditionella Retro Genoa tröjan är röd och marinblå. Denna färgkombination är en kännetecken som definierar klubben och skapar en omedelbar koppling mellan fansen och laget. Rött och blått har burits stolt av spelare genom åren, symboliserar den lidelse och styrka som skiljer Genoa från de övriga klubbarna. Retro tröjan påminner om en period då fotboll var mer än bara en sport, det var en livsstil där kärlek till klubben var ovillkorlig.

Den senaste retrotröjan var inspirerad av 1980-talets lagdräkter, vilket gör att supporters och nostalgiska fans kan uppskatta gotländsk design i kombination med modern passform och komfort. På framsidan är klubbens historiska emblem, Griffinen, en symbol som har representerat Genoa sedan starten och som har blivit en ikon inom italiensk fotboll.

Stadio Luigi Ferraris

Genoa hemspel sker på Stadio Luigi Ferraris, även känd som “Marassi” efter området där det ligger. Invigd 1911, är detta Italiens äldsta aktiva stadium och har varit värd för legendariska spelare och otroliga matcher. Med en kapacitet på över 36 000 åskådare är Marassi känt för sin fantastiska atmosfär, särskilt under de berömda Genoa-Sampdoria derbyerna, där klubbarnas rivalitet kommer till uttryck.

Historiska spelare

Genoa har varit hem för många betydande spelare genom åren, vilka har lämnat ett bestående avtryck i klubbens historia. Bland dessa finns Gennaro Gattuso, en dynamisk och oduglig mittfältare som skulle gå vidare till Milan och italienska landslaget. En annan viktig spelare var Preben Elkjær, en begåvad dansk forward som var högt uppskattad för sin skicklighet och känsla på planen.

Tillbaka till nutiden, har Genoa hållit fast vid sina rötter och normer, byggt på en tradition av lojalitet och motståndskraft, och fortsätter att representera de färger och den stil som symboliserar klubbens unika identitet. Det är inte bara en fotbollsklubb, det är en symbol för stolthet och lidelse. Att äga en retro Genoa tröja är därför inte bara att bära ett objekt av klubbmemorabilia, utan det är att bära ett tygstycke av själva hjärtat och själen i Genoa fotboll.