Search
Generic filters

Marseille

Marseilles historia och dess retro-tröja Marseille, officiellt känd som Olympique de Marseille, är en av de mest populära och framstående fotbollsklubbar i Frankrike. Sedan dess etablering 1899 har klubben skapat en stolt och fängslande arv både nationellt och internationellt. Marseille är den enda franska klubben som har vunnit UEFA Champions League, vilket skedde 1993. Traditionellt […]

Marseilles historia och dess retro-tröja

Marseille, officiellt känd som Olympique de Marseille, är en av de mest populära och framstående fotbollsklubbar i Frankrike. Sedan dess etablering 1899 har klubben skapat en stolt och fängslande arv både nationellt och internationellt. Marseille är den enda franska klubben som har vunnit UEFA Champions League, vilket skedde 1993.

Traditionellt har Marseilles kit haft en vit grund, vilket ledde till dess smeknamn, “Les Phocéens” och “Les Olympiens”. Denna vita bas i kombination med ljusblått har etablerat Marseille som ikoniska i fransk fotboll. Marseilles retro-tröja håller sig trogen dessa klassiska färger, men med en pizzazz som tar oss tillbaka till klubbens fornstora dagar.

Det gamla Vélodrome-stadion

Stade Vélodrome, Marseille’s hemstadion, är en ikon i sig och har sett historiens mejslas ut på sin imponerande plan. Stadion, som öppnades 1937, har en kapacitet på 67 394 och är den största klubbfotbollsarenan i Frankrike. Retro-tröjan kan inte betraktas utan att tänka på detta imponerande stadium och de heroiska spelare som bar tröjan där.

Historiska spelare

Marseilles legender över tid har stärkt klubbens position och förankrat den i fransk och europeisk fotbollshistoria. Spelare som Jean-Pierre Papin, den enda spelaren som har vunnit Ballon D’or medan han spelar i franska ligan, och Didier Deschamps, lagkapten för Marseilles Champions League seger, har skapat episka minnen i deras klassiska Marseille tröjor. Den retro Marseille-tröjan har en stark förbindelse med dessa stora spelare och perioder.

Nyare generationer av spelare inkluderar Franck Ribéry och Dimitri Payet, vilka också har hjälpt till att skapa en stark koppling till den retrotröja som fortsätter att symbolisera klubbens stolthet och traditioner.

Retro Marseille-tröjan

Retro Marseille-tröjan förkroppsligar klubbens historia och styrka – en tjusig vit och ljusblå design som har stått emot tidens tand. Dessutom håller moderna tolkningar av retrotröjan designens kärna intakt, men med en uppfräschad känsla som återspeglar klubbens fortsatta växt och utveckling.

Som helhet representerar Marseilles retrotröja mer än bara ett fotbollslag; det är en symbol för klubbens historia, identitet och samhälle. Dess klassiska design och färger är djupt rotade i hjärtat av dess fans, vilket gör att man omedelbart känner igen Marseille, inte bara i Frankrike utan över hela världen.