Search
Generic filters

Celta Vigo

Retro Celta Vigo-tröja Retro Celta Vigo-tröja är en romantisk påminnelse om den historiska fotbollsresan av Real Club Celta de Vigo, en spansk fotbollsklubb belägen i Vigo, Galicien. Klubben grundades 1923 och har sedan dess varit en symbol för fotbollskunskap, passion och hårt arbete. Färgerna och Designen på Dräkten Celta Vigos tröjor är kända för sina […]

Retro Celta Vigo-tröja

Retro Celta Vigo-tröja är en romantisk påminnelse om den historiska fotbollsresan av Real Club Celta de Vigo, en spansk fotbollsklubb belägen i Vigo, Galicien. Klubben grundades 1923 och har sedan dess varit en symbol för fotbollskunskap, passion och hårt arbete.

Färgerna och Designen på Dräkten

Celta Vigos tröjor är kända för sina himmelsblå och vita färger, som reflekterar havet och himlen som omger den vackra staden Vigo. Den retroversion som vanligtvis tas fram är den från deras mest framgångsrika period på 1990- och början av 2000-talet. Dessa tröjor är en hyllning till den tid då Celta Vigo stod högt i La Liga och gjorde framgångsrika kampanjer i UEFA Cupen. Tröjans design är ofta enkel, men ändå funktionalistisk, med de traditionella himmelsblå och vita ränderna.

Stadion: Abanca-Balaídos

Celta Vigo spelar sina hemmamatcher på Abanca-Balaídos, en stadion som är nästan lika ikonisk som deras retrotröjor. Invigd 1928, har stadion genomgått flera uppgraderingar och renoveringar men behåller fortfarande sin charm och historiska atmosfär. Med en kapacitet på mer än 29 000 åskådare, ger Abanca-Balaídos den perfekta bakgrunden för att Celta Vigo ska visa upp sina klassiska tröjor.

Historiska Spelare

Celta Vigo har haft många framstående spelare genom åren som har burit den klassiska tröjan med stolthet. Alexandre Pato, brasiliansk internationell och tidigare AC Milanspelare, bär sin Vigo-tröja med lika mycket stolthet och passion som de supportrar som beundrar honom.

En annan minnesvärd spelare är russiske Aleksandr Mostovoi, som spelade för Celta Vigo under dess guldålder på 90- och början av 2000-talet. Han är känd som en av de bästa utländska spelarna i Celts historia och hans insatser på planen har hjälpt till att göra Celta Vigo till en permanent medlem av La Liga.

I mer modern tid, har Iago Aspas skrivit in sig i klubbens historia. Den lokala hjälten har varit en viktig spelare för Celta och hans prestationer har hjälpt klubben att bibehålla sin status i La Liga.

Retro Celta Vigo-tröjan är mer än bara en fotbollströja. Den är en symbol för stolthet, passion och en hyllning till en klubb som har överlevt och blomstrat trots utmaningarna. Den berättar en historia om en klubb som har överskridit gränserna för fotboll, en klubb vars färger för alltid kommer att vara ingraverade i hjärtat av varje supporter.