Search
Generic filters

Wolves

Återupplivning av Wolverhampton Wanderers’ Retrotröja Wolverhampton Wanderers FC, även känd som “Wolves,” är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i England. Klubben grundades 1877 och har sedan dess varit en stapelvara inom brittisk fotboll. Den retro jazztröjan Wolverhampton har blivit en symbol för klubbens rika historia, med dess distinkta svart-guldfärgade design. Historia och färger på […]

Återupplivning av Wolverhampton Wanderers’ Retrotröja

Wolverhampton Wanderers FC, även känd som “Wolves,” är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i England. Klubben grundades 1877 och har sedan dess varit en stapelvara inom brittisk fotboll. Den retro jazztröjan Wolverhampton har blivit en symbol för klubbens rika historia, med dess distinkta svart-guldfärgade design.

Historia och färger på Wolverhamptons tröja

Klubbens ursprungliga färger var faktiskt rött och vitt, men det ändrades snabbt år 1883 till nuvarande svart-guld. Dessa färger representerar kraft och uthållighet, förmågan att stå emot press och att vara segerrika i slutändan. De har sagts vara inspirerade av stadens vapensköld.

Retrotröjan är särskilt erkänd eftersom den hedrar perioden runt 1970-talet, när Wolverhampton Wanderers var på topp inom den brittiska fotbollen. Detta var den period då Wolves vann en rad av sina mest framstående troféer, bland annat FA cupen och engelska ligan.

Molineux Stadium

Wolverhampton Wanderers har kallat Molineux Stadium hemma sedan 1889. Stadion fick sitt namn efter det ursprungliga området som det byggdes på. Den unika formen och den skrämmande atmosfären som genereras av Wolverhamptons trogna fans gör Molineux till en riktig fästning för klubben.

Historiska spelare

Wolverhampton har varit hem för många framstående spelare genom åren. En av de mest ikoniska är Billy Wright, som spelade för klubben under dess guldålder mellan 1940- och 1960-talen. Han blev den första fotbollsspelaren i världen som nådde hundra landskamper och är allmänt erkänd som en av Englands främsta fotbollsspelare någonsin.

En annan framträdande spelare var Steve Bull, som under karriären hos Wolves mellan 1986 och 1999 slog alla klubbens målrekord och blev en favorit bland supportrarna.

Oändligt fler spelare har burit de svart-guldfärgade tröjorna med stolthet och bidragit till klubbens långa och framgångsrika historia.

Sammanfattning

Retro Wolverhampton-tröjan symboliserar mycket mer än bara klubbens färger. Den är en påminnelse om klubbens ärorika historik, dess band till staden Wolverhampton och dess passionerade fans. Den representerar de otaliga spelarna som har sprungit ut på Molineux Stadiums gräs och de fantastiska matcherna som har ägt rum där. Varje maska av stickad ull är inte bara en trumslag för kinetisk energi på fotbollsplanen, utan också en hyllning till Wolves hängivenhet att göra sitt bästa, oavsett vad.