Search
Generic filters

Nice

Retro Nice-tröja Nice är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Frankrike med en rik historia. Klubbens fullständiga namn – Olympique Gymnaste Club Nice Côte d’Azur, ofta förkortat till OGC Nice – speglar dess förankring på den franska Rivieran. Klubben grundades 1904 och har sedan dess sett många framstående spelare bära sin iögonfallande Retro Nice-tröja. […]

Retro Nice-tröja

Nice är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Frankrike med en rik historia. Klubbens fullständiga namn – Olympique Gymnaste Club Nice Côte d’Azur, ofta förkortat till OGC Nice – speglar dess förankring på den franska Rivieran.

Klubben grundades 1904 och har sedan dess sett många framstående spelare bära sin iögonfallande Retro Nice-tröja. Fram till idag har dessa tröjor förblivit ikoniska symboler för Nice och deras trogna fans.

Färg och design av Retro Nice tröja

Nice tröja är traditionellt röd och svart – en kombination som är lika kraftfull och distinkt som klubben själv. Den klassiska designen har en svart vertikal rand i mitten med röda fält på varje sida. Denna design har dock genomgått små förändringar genom åren. Retrotröjan skiljer sig från de moderna versionerna genom sin enkelhet. Den fokuserar på klubbens traditionella färger och det emblem som föreställer en örn – symbolen för staden Nice.

Stadion

Denna stolta klubb spelar sina hemmamatcher på Allianz Riviera stadion, en modern arena med en kapacitet att rymma över 35,000 fans. Innan de flyttade till Allianz Riviera 2013, spelade Nice på Stade du Ray. Denna stadion var deras hem i många år, och tröjorna härstammar från denna era är mycket eftertraktade av samlare och fans.

Historiska spelare

Nice har sett många framstående spelare under åren. Just Fontaine, som är mest känd för att ha gjort rekordet för flest mål i ett enda världsmästerskap (13 mål i 1958), är kanske klubbens största stjärna. Hans insatser för Nice och det franska landslaget har cementerat hans plats som en av fotbollens största spelare.

Dominique Baratelli, en av de mest dekorativa målvakterna i fransk fotboll, är en annan framträdande spelare från Nice. Han spenderade över ett decennium i klubben i två separata omgångar.

Det finns många fler spelare vars prestationer på fotbollsplanen har förtjänat dem en plats i historien. Dessa inkluderar kombinationen av Hugo Lloris och Loic Remy, som spelade där tidigt i sina karriärer.

OGC Nice och dess Retro Nice tröja är en del av fotbollens rika historia. Det är en klubb som fortsätter att stolt representera en stad som är känt för dess passion för spelet. Oavsett hur spelet förändras, kommer klubbens traditionella röda och svarta färger alltid att vara en del av dess identitet. Retro Nice tröja är inte bara en tröja – det är en symbol för klubbens rika historia och dess entusiastiska och trofasta fans.