Search
Generic filters

Osasuna

Historien om Retro Osasuna tröjan Retro Osasuna-tröjan är mer än bara ett fotbollsställ; det är en symbol för klubben, stadens och fansens stolthet. Club Atletico Osasuna, mer känd som Osasuna, är en spansk fotbollsklubb baserad i Pamplona, Navarra. Klubben grundades 1920, vilket innebär att den har en historia som sträcker sig över nästan ett sekel. […]

Historien om Retro Osasuna tröjan

Retro Osasuna-tröjan är mer än bara ett fotbollsställ; det är en symbol för klubben, stadens och fansens stolthet. Club Atletico Osasuna, mer känd som Osasuna, är en spansk fotbollsklubb baserad i Pamplona, Navarra. Klubben grundades 1920, vilket innebär att den har en historia som sträcker sig över nästan ett sekel.

Klubbens traditionella färger är rött och blått. Dessa färger har förblivit konstanta genom åren, vilket gör klubbens retrotröjor synbara och lätta att känna igen. A-lagets tröja har en klassisk design, med traditionella röda och blå randiga tröjor, kombinerat med blå shorts och röda strumpor. Ofta visas klubbens emblem på tröjan med stolthet, en representation av en röd lejonkrönt sköld omgiven av gröna och guld dekorationer.

Osasunas hemstadion: El Sadar Stadium

El Sadar Stadium, hemvisten för Osasuna, är ett sant landmärke i Pamplona. Med en kapacitet på över 18 000 åskådare, är det en intim och fruktad arena för besökande lag. Stadion invigdes 1967 och blev namngiven efter floden Sadar, som flyter i närheten. Stadion har genomgått flera renoveringar under åren för att bibehålla sin charm och samtidigt erbjuda moderna bekvämligheter för både spelare och fans.

Stadion minner fans om de ikoniska matcherna som har spelats där, inklusive de i UEFA-cupen och La Liga. Retro Osasuna-tröjan fungerar som en påminnelse om dessa historiska ögonblick.

Legendariska spelare i Osasuna

Osasuna har producerat många legendariska spelare som har bidragit till klubbens framgångar genom åren. César Cruchaga, som spelade för klubben i 14 år, är en av dem. Med sin skicklighet och förmåga att leda, byggde han ett namn som en av Osasunas mest minnesvärda förvarsspelare.

Sabino Andonegui är en annan ikon inom Osasuna. Även känd som “Zapirain”, vann han ihjäl sig mellan 1947 och 1958. Han håller fortfarande rekordet för mest spelade matcher, med inte mindre än 304 uppträdanden för klubben.

Retro Osasuna-tröjan är inte bara fotbollsställ; det är en hyllning till dessa historiska legender och de många framgångar som klubben har nått. Mer än allt annat, påminner det fans och spelare om vikten av klubbens kärnvärden – ihärdighet, hängivenhet och passion för spelet.

Bär en retro Osasuna-tröja innebär mer än bara stödja ett fotbollslag. Det visar en djup kärlek och hängivenhet för klubbens historia, tradition och dess betydelse för staden Pamplona.