Search
Generic filters

Las Palmas

Retro Las Palmas-tröjan Las Palmas, också känd som Union Deportiva Las Palmas, är en fotbollsklubb belägen på ön Gran Canaria i Spanien. Klubben grundades 1949 och har en rik historia präglad av passionerade fans och talangfulla spelare. Den retro Las Palmas-tröjan är en symbol för klubben och dess historia. Tröjans färger – blå, vit och […]

Retro Las Palmas-tröjan

Las Palmas, också känd som Union Deportiva Las Palmas, är en fotbollsklubb belägen på ön Gran Canaria i Spanien. Klubben grundades 1949 och har en rik historia präglad av passionerade fans och talangfulla spelare. Den retro Las Palmas-tröjan är en symbol för klubben och dess historia.

Tröjans färger – blå, vit och gul – speglar Kanarieöarnas natursköna landskap och klubbens stolthet över sitt ursprung. Den gula färgen representerar solen som alltid sken över Las Palmas, medan den blå färgen symboliserar havets kraft.

Tröjan har genomgått olika förändringar genom åren, med olika nyanser av gult och blått, samt skiftande designelement. Men dess ikoniska färger och klubbemblemet – en färgglad palm som svävar över böljande blå vågor – har alltid varit konstanta.

Historiska spelare och Estadio Gran Canaria

Las Palmas har producerat några av de mest betydande spelarna inom spansk och europeisk fotboll. Många av dessa spelare har tävlat i den ikoniska retro Las Palmas-tröjan. Bland dem finns storheter som Juan Carlos Valeron och David Silva, båda födda på Kanarieöarna, som började sina karriärer i Las Palmas.

Las Palmas spelar sina hemmamatcher på den imponerande arenan Estadio Gran Canaria. Denna imponerande anläggning har en kapacitet på över 32 000 åskådare och representerar klubbens ambition att bli en dominerande kraft inom spansk fotboll. Arenan har också varit värd för flera internationella matcher, inklusive för Spaniens nationella lag.

Minnen från retro Las Palmas-tröjan

Retro Las Palmas-tröjan är mer än bara en sportdräkt; den är en påminnelse om de minnesvärda höjdpunkterna i klubbens historia. Den gula tröjan med blå shorts påminner fans om de stora segrarna och de passionerade matcherna som spelades på Estadio Gran Canaria.

Denna retrotröja representerar en era av enklare tider, när fotboll var mer än bara en sport – det var ett sätt att leva. Den visar klubbens stolthet och en känsla av tillhörighet till Kanarieöarna.

Retro Las Palmas-tröjan är en hyllning till klubbens historia och till de spelare som har burit den med stolthet. Den är en symbol för den passion och det engagemang som gör fotboll så mycket mer än bara ett spel.