Search
Generic filters

Rennes

Retro Rennes-tröjor och klubbens historia Staden Rennes kan stoltsera med en av de äldsta fotbollsklubbarna i Frankrike, Rennes Football Club, även känt som “Les Rouges et Noirs”. Klubben bildades 1901 och har sedan dess haft en blomstrande närvaro i fransk fotboll. Historiskt sett är klubbens färger rött och svart, vilket gett dem smeknamnet “Les Rouges […]

Retro Rennes-tröjor och klubbens historia

Staden Rennes kan stoltsera med en av de äldsta fotbollsklubbarna i Frankrike, Rennes Football Club, även känt som “Les Rouges et Noirs”. Klubben bildades 1901 och har sedan dess haft en blomstrande närvaro i fransk fotboll.

Historiskt sett är klubbens färger rött och svart, vilket gett dem smeknamnet “Les Rouges et Noirs”. Retro Rennes-tröjan har ofta en klassisk och kraftfull design, med röda och svarta streck eller ränder, vilket återspeglar klubbens stolthet och tradition.

Särskilt intressant är kanske den retro Rennes-tröjan från 1971, när klubben firade sitt 70-årsjubileum. Denna minnesvärda tröja har en djärv kombination av rött och svart, vilket ger den ett distinkt och omisskännligt utseende. Även retrotröjan från 1991, när de firade sitt 90-årsjubileum, är ett mästerverk som kombinerar de klassiska klubbens färger med en innovativ design, vilket resulterade i en ikonisk tröja som ännu idag är populär hos samtliga supporters.

Roazhon Park och historiska spelare

Rennes har spelat sina hemmamatcher på Roazhon Park sedan 1912. Stadion tar emot över 29 000 åskådare och har varit skådeplats för många spännande matcher. Den har moderniserats och utvecklats över åren för att kunna erbjuda toppmodern faciliteter och bidra till en fantastisk atmosfär på matchdagar.

Klubben har haft många minnesvärda spelare genom åren. Jean Prouff, som spelade för klubben under 1940-talet, anses vara en av de mest begåvade spelarna i Rennes historia. På senare år har Yoann Gourcuff och Ousmane Dembélé, båda födda i Rennes, även de haft framträdande roller i klubben.

En annan spelare värd att nämna är Sylvain Wiltord. Många kommer ihåg Wiltord för hans tid hos Arsenal, men det var i Rennes han inledde sin professionella karriär. Wiltord gjorde ett starkt intryck och hans framgångar i Rennes ledde till att han sedermera valdes till det franska landslaget.

Retro Rennes-tröjan är mer än bara en fotbollströja – den är en hyllning till en historisk fotbollsklubb, dess spelare och de triumfer och utmaningar de har genomgått. Det är en påminnelse om att färgerna rött och svart, som representeras så starkt på tröjan, är mer än bara klubbens färger. De är en del av Rennes identitet och historia, en historia som fortsätter att växa och utvecklas i takt med att klubben går mot framtiden.