Search
Generic filters

Frosinone

Frosinone Calcio och dess historia Frosinone Calcio är en italiensk professionell fotbollsklubb belägen i staden Frosinone, i Lazio-regionen. Klubben grundades 1912 och har sedan dess upplevt en serie av höjdpunkter och lågpunkter, men deras retro-jersey, och minnena kopplade till det, håller historien levande. Frosinone Calcio har alltid varit en klubb med starka fotbollstraditioner. Trots att […]

Frosinone Calcio och dess historia

Frosinone Calcio är en italiensk professionell fotbollsklubb belägen i staden Frosinone, i Lazio-regionen. Klubben grundades 1912 och har sedan dess upplevt en serie av höjdpunkter och lågpunkter, men deras retro-jersey, och minnena kopplade till det, håller historien levande.

Frosinone Calcio har alltid varit en klubb med starka fotbollstraditioner. Trots att den ofta har kämpat i de lägre divisionerna i det italienska ligasystemet, har laget producerat några anmärkningsvärda spelare under åren, och har lyckats kvalificera sig för Serie A, Italiens toppdivision, vid flera tillfällen.

Frosinone Calcios färg och Retro-jersey

Klubbens traditionella kläder består av en gula och blåa smala vertikala ränder. Denna starka och distinkta färgkombination gör det enkelt att känna igen laget på planen. Deras retro-jersey är ingen undantag. Den tar inspiration från lagets tidigaste uniformer och är en fin hyllning till klubbens rika historia.

Den retro blå-gula tröjan bär på stolthet, en symbol för lagets modiga kamp mot motgångar och dess oupptäc kraft. Den representerar minnen från tidigare segrar och hjältemodiga förluster, och allt däremellan.

Stadio Benito Stirpe och Frosinone Calcio

En annan central del av Frosinone Calcios historia är deras hemstadion, Stadio Benito Stirpe, även känd som Stadio Casaleno. Stadiumet, som ursprungligen byggdes på 1970-talet men renoverades och återöppnades 2017, rymmer mer än 16 200 åskådare. Stadion är uppkallad efter Benito Stirpe, en framstående lokal näringslivsman och tidigare ordförande för Frosinone Calcio.

Historiska spelare från Frosinone Calcio

Några av de mest framstående spelarna som någonsin spelat för Frosinone Calcio inkluderar Leonardo Pavoletti, Daniel Ciofani, Federico Dionisi och Ettore Mendicino. Pavoletti, som senare spelade för Genoa och Cagliari i Serie A, inledde sin professionella karriär i Frosinone. Ciofani, Dionisi och Mendicino är alla framstående för sin tid i klubben, och de har varje bidragit till klubbens sportsliga framgångar under 2000- och 2010-talet.

Retro Frosinone-tröjan är mer än bara en sportkläder. Den är en visuell påminnelse om klubbens historia, dess framgångar och utmaningar, och passionen hos dess spelare och fans. Genom att bära den, följer supporter av Frosinone Calcio i fotstegen av de historiska spelare som en gång bar klubbens färger med stolthet och heder.