Search
Generic filters

Lyon

Historien om Retro Lyon-tröjan och Klubbens Historia Olympique Lyonnais, mer känd som Lyon, är en fransk fotbollsklubb baserad i Lyon. Klubben grundades år 1950 och har sedan dess etablerat sig som en av Frankrikes mest framstående fotbollsklubbar. Mellan 2002 och 2008 upplevde Lyon en period av outtröttlig framgång i fransk fotboll genom att vinna sju […]

2023-24 Lyon GK Shirt

59.99£ - ca: 813 SEK

2022-23 Lyon GK Shirt

39.99£ - ca: 542 SEK

Historien om Retro Lyon-tröjan och Klubbens Historia

Olympique Lyonnais, mer känd som Lyon, är en fransk fotbollsklubb baserad i Lyon. Klubben grundades år 1950 och har sedan dess etablerat sig som en av Frankrikes mest framstående fotbollsklubbar.

Mellan 2002 och 2008 upplevde Lyon en period av outtröttlig framgång i fransk fotboll genom att vinna sju raka Ligue 1-titlar; ett rekord i fransk fotboll. Klubben har också haft framgång på den europeiska scenen, med några avancerade stadier i Champions League.

Retro Lyon-tröjan är särskilt symbolisk för klubbens historiska framgång. Den bär de traditionella färgerna blått och rött, som klubbens ursprungliga kit, som är klubbens officiella färger.

Dräktens Färger och Stadium

Lyon har traditionellt haft en blåvit hemtröja, som presenterar klubbens stolthet och identitet. På bortaplan har de haft varierande färger genom åren, allt från svart till rött, alltid med en fräsch och unik design. Den retro Lyon-tröjan presenterar en kombination av dessa traditionella färger, vilket skapar en nostalgisk påminnelse om klubbens förgångna framgång.

Lyon spelar sina hemmamatcher på Parc Olympique Lyonnais, även känt som Groupama Stadium. Detta stadion är ett imponerande komplex med en kapacitet på nästan 60 000 åskådare, och det är känt för sin unika arkitektur.

Historiska Spelare

Lyon har alltid haft en stark spelarbas som inkluderar flera framstående spelare. En sådan spelare är Juninho Pernambucano, mest känd för sin fantastiska förmåga att slå frisparkar. Han tillbringade åtta säsonger med Lyon och hjälpte dem att vinna flera ligatitlar.

En annan historisk spelare är Karim Benzema, som började sin professionella karriär i Lyon innan han flyttade till Real Madrid. Under sin tid i Lyon var Benzema en av de bästa tröjskyttarna i Ligue 1.

Retro Lyon-tröjan symboliserar inte bara klubbens historiska framgång, utan även den passion och engagemang som dess spelare och fans har visat genom åren. Att bära den retro Lyon-tröjan är mer än bara att stödja ett lag; det är att uppskatta klubbens bidrag till fransk och europeisk fotboll.