Search
Generic filters

Brest

Historien om Retro Brest-tröjan Fotbollsklubben Brest, officiellt känd som Stade Brestois 29, grundades 1950 och ligger i den nordvästra regionen av Frankrike. Trots att laget inte alltid spelat i de högsta ligorna, har de varit föremål för stor uppmärksamhet och beundran på grund av deras bemärkta spel och sin ikoniska Retro Brest-tröja. Färgerna och designen […]Historien om Retro Brest-tröjan

Fotbollsklubben Brest, officiellt känd som Stade Brestois 29, grundades 1950 och ligger i den nordvästra regionen av Frankrike. Trots att laget inte alltid spelat i de högsta ligorna, har de varit föremål för stor uppmärksamhet och beundran på grund av deras bemärkta spel och sin ikoniska Retro Brest-tröja.

Färgerna och designen på Retro Brest-tröjan

Retro Brest-tröjan utmärker sig med dess distinkta färger och design. Dess primära färger är rött och vitt, vilket har blivit synonymt med Brest. Den klassiska designen består av röda och vita ränder, även om det har skett variationer med åren. Till exempel infördes i mitten av 1980-talet en ren vit skjorta med röda accenter. Men trots variationerna har de grundläggande färgerna bestått och är fortfarande en ikonisk del av Retro Brest-tröjan.

Brests hemstadion

Brest spelar sina hemmamatcher på Francis-Le Blé stadion, som invigdes 1922. Med en kapacitet på över 15,000 åskådare, är det en imponerande arena som sett många stora matcher och händelser genom åren. De fans som fyller detta stadium bär ofta den klassiska Retro Brest-tröjan, som en hyllning till klubbens rika historia.

Historiska spelare i Brest

Klubben har haft många imponerande spelare i sin historia. En av de mest anmärkningsvärda är Bruno Grougi, som var med klubben under tio år mellan 2009 och 2019. Under sin tid i klubben gjorde Grougi mer än 250 uppträdanden och gjorde 49 mål. En annan iögonfallande spelare är Vincent Guérin, en fransk international som spelade för Brest mellan 1986 och 1992. Båda dessa spelare, som ofta sågs bära det klassiska Retro Brest-tröjan, har bidragit mycket till klubbens framgång genom åren.

Så när du tittar på en Retro Brest-tröja är det inte bara den distinkta designen och färgerna du ser. Det är lika mycket en del av klubbens kärlek till spelet, spelets historia och deras engagemang för det lokala samhället. Det är ett tecken på deras stolthet över att representera staden Brest och dess passionerade supporters.