Search
Generic filters

Italy

Klubber

Retro Italienska fotbollströjor Italienska fotbollströjor har alltid haft en viss känsla av nostalgi. Detta beror i synnerhet på det rika fotbollshistoria landet har. Italien är ett av de mest framgångsrika landslagen på Europanivå, med fyra vunna VM-titlar (1934, 1938, 1982, 2006) och ett positivt register i EM-tävlingar. Italienska fotbollströjor har alltid speglat detta engagemang och […]

1986-91 Italy Home Shirt

124.99£ - ca: 1694 SEK

1986-91 Italy Home Shirt

124.99£ - ca: 1694 SEK

1986-91 Italy Home Shirt

124.99£ - ca: 1694 SEK

2002 Italy Kappa Cap

19.99£ - ca: 271 SEK

Retro Italienska fotbollströjor

Italienska fotbollströjor har alltid haft en viss känsla av nostalgi. Detta beror i synnerhet på det rika fotbollshistoria landet har.

Italien är ett av de mest framgångsrika landslagen på Europanivå, med fyra vunna VM-titlar (1934, 1938, 1982, 2006) och ett positivt register i EM-tävlingar. Italienska fotbollströjor har alltid speglat detta engagemang och passion för sporten.

Med sin särskilda blå nyans, benämnd “azzurro”, för deras hemmadräkt speglar de också landets rikedom av naturliga och kulturella skönhet. Den italienska landslagströje designen har varit traditionellt enkel men igenkännlig – en solid blå tröja, ofta med en vit krage och trim.

Storstadion och historiska spelare

Den italienska nationalstadion, Stadio Olimpico i Rom, byggdes ursprungligen 1937 men har genomgått flera renoveringar sedan dess. Med en kapacitet på över 70 000 åskådare, är det en av de mest respekterade arenorna i världsfotbollen.

Italienska landslaget har producerat några av de finaste spelarna i fotbollens historia. Giuseppe Meazza, en anfallare från 1930-talet, är kanske den mest berömda, med den nationella cupen Coppa Italia och interklubbtävlingen Supercoppa Italiana, båda namngivna till hans ära.

Francesco Totti, en annan anfallare som tjänat som Azzurri kapten under nästan ett decennium, är en annan symbol för det italienska laget. Tottis nummer 10-tröja har blivit en klassiker, och hans tid i laget kombinerade framgången på fältet med den klass och elegans som har definierat italiensk fotboll.

När det gäller försvar, blir få namn mer igenkännliga än Franco Baresi och Paolo Maldini, båda spelade för AC Milan och Italien under 80-och 90-talet. Deras giltiga tröjor har blivit insamlingsobjekt för fans över hela världen.

Men det finns få objekt som sammanfattar det italienska fotbollslaget mer än deras retro-tröjor. Äldre tröjamodeller har blivit otroligt populära, eftersom de påminner fansen om lagets äldre och mest framgångsrika dagar. Medan de moderna tröjorna har en viss attraktion, förkroppsligar inget annat fotbollströja Italiens framträdande inom sporten som de klassiska blå och vita retrodräkterna.