Search
Generic filters

Bologna

Bologna FCs historiska fotbollströja Bologna FC, grundat 1909, är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Italien. Få känner till den djupa historien bakom den retro Bologna-tröjan, som symboliserar klubbens rikedom och framgång genom 1900-talet och in i 21-talet. Bologna FCs traditionella färger är rött och blått som kombineras på hemmatröjan genom vertikala ränder. Dessa ikoniska […]

Bologna FCs historiska fotbollströja

Bologna FC, grundat 1909, är en av de äldsta fotbollsklubbarna i Italien. Få känner till den djupa historien bakom den retro Bologna-tröjan, som symboliserar klubbens rikedom och framgång genom 1900-talet och in i 21-talet.

Bologna FCs traditionella färger är rött och blått som kombineras på hemmatröjan genom vertikala ränder. Dessa ikoniska färger på tröjan har sitt ursprung från staden Bolognas vapensköld, vilket skapar en stark och meningsfull förbindelse mellan staden och dess fotbollsklubb.

Medan modernt fotbollsmode ofta karaktäriseras av storsäljande och trendiga designer, är just Bolognas retrotröja ett vackert exempel på tidlöshet och kontinuitet. Den klassiska röda och blåa designen har stått emot tidens tand och fortsätter att stå ut på fotbollsplanerna, hemma och borta.

Stadio Renato Dall’Ara – Bolognas hemarena

Bolognas hemmaarena är Stadio Renato Dall’Ara. Denna historiska arena invigdes 1927 och har en kapacitet av över 31 000 åskådare. Stadion är uppkallad efter Renato Dall’Ara, klubbens president från 1934 till 1961. Det är också där de vackra retro Bologna-tröjorna går i sin givna miljö, framför tusentals passionerade fans som fyller läktarna med en flod av rött och blått.

Historiska spelare i Bologna FC

När man talar om Bologna FC kan man inte undvika att nämna de otaliga stjärnspelare som har burit den ikoniska rödblåa tröjan.

En av de mest framstående spelarna i klubbens historia är Angelo Schiavio, en född och uppvuxen bolognesare. Han anses vara en av klubbens främsta spelare genom tiderna och blev skyttekung vid flera tillfällen. På de 16 säsonger han spelade för Bologna vann han 4 Serie A titlar.

Bortsett från Schiavio, har klubben haft flera framstående spelare som Giuseppe Signori, Julio Cruz, och Roberto Baggio, som också har bidragit till klubbens framgångar genom åren.

Bologna FC, med sin rika historia, sina distinkta röda och blå tröjor, sin historiska arena och sina legendariska spelare, är mer än bara en fotbollsklubb. För fansen runt om i världen representerar den retro Bologna-tröjan en tidlös symbol för passion, hängivenhet och stolthet. Den minner oss om en tid när fotboll var mer än bara en sport, det var en livsstil och kärleken till klubben var starkare än någonsin.