Search
Generic filters

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund och deras Retro Jersey Betrodda och älskade över världen, har Borussia Dortmund (BVB) lämnat ett bestående intryck i fotbollsvärlden tack vare sina framstående prestationer och otroliga trupp. Klubbens mest ikoniska tröja är utan tvekan den allmänt erkända gula och svarta färgschemat. Borussia Dortmund grundades den 19 december 1909 och genom åren har klubben […]

Borussia Dortmund och deras Retro Jersey

Betrodda och älskade över världen, har Borussia Dortmund (BVB) lämnat ett bestående intryck i fotbollsvärlden tack vare sina framstående prestationer och otroliga trupp. Klubbens mest ikoniska tröja är utan tvekan den allmänt erkända gula och svarta färgschemat.

Borussia Dortmund grundades den 19 december 1909 och genom åren har klubben vunnit åtta Bundesliga-titlar, fyra DFB-Pokals, sex Tyska Supercupen och även en Champions League-titel.

Färgerna och stoltheten av Borussia Dortmund

Det mest igenkännbara med Borussia Dortmund är utan tvekan deras retrodräkt – den strålande gula tröjan med svarta ränder. De starka färgerna symboliserar styrka, passion och mod, något som BVB definitivt inte saknar. Retrotröjan bär stolt klubbens emblem och är en hyllning till dess historia och tradition. Det var under 1970-talet som klubben antog de kända färgerna gul och svart.

Klubbens hemmastadion, Signal Iduna Park, förändrades också för att matcha färgerna. Med en kapacitet på över 81 000, är det den största arenan i hela Tyskland.

Historiska Spelare

Borussia Dortmund har varit hem för flera märkliga fotbollsspelare genom åren. Lars Ricken, en ung mittfältare, blev hjälten 1997 när han gjorde mål i Champions League-finalen och säkrade Dortmunds historiska seger. En annan höjdpunkt spelarprofil är Michael Zorc, som spelade i klubben i hela 17 säsonger och är den spelare som gjort flest matcher för klubben, totalt 463.

Roberto Lewandowski, som idag är en av de mest firade anfallarna i världen, gjorde sitt namn i klubben mellan 2010 och 2014. Hans häpnadsväckande förmåga att göra mål var en stor bidragande faktor till Dortmunds framgångar under dessa år.

Borussia Dortmunds Retro Jersey: En ikonisk symbol

Retrojerseyn för Borussia Dortmund representerar mycket mer än bara klubbens färger. Den är en påminnelse om klubbens fantastiska framgångar, passionerade fans och oklanderlig sportslighet. De otaliga stjärnor som har burit denna tröja med stolthet har skapat oförglömliga minnen som kommer att fortsätta inspirera kommande generationer av fotbollsentusiaster.

Framför allt, Borussia Dortmunds retro jersey vittnar om klubbens stående som ett fotbollsens riktiga powerhouse, både på och utanför planen. Oavsett om du är en engagerad BVB-supporter eller bara en fotbollsälskare som uppskattar klubbens bidrag till sporten, är denna jersey ett måste i garderoben. För också du kan bli en del av den legendariska gula och svarta armén.