Search
Generic filters

Rayo Vallecano

Historien om Rayo Vallecano och dess Retro Tröja Rayo Vallecano är en fotbollsklubb som grundades 1924 i Madrids distrikt Villaverde och flyttade senare till Vallecas-distriktet, där klubben fick sitt nuvarande namn. Retrotröjan Rayo Vallecano är ett minne av lagets historia och andan av kamratskap som alltid har kännetecknat denna klubb. Färgerna på Retro Rayo Vallecano […]

Historien om Rayo Vallecano och dess Retro Tröja

Rayo Vallecano är en fotbollsklubb som grundades 1924 i Madrids distrikt Villaverde och flyttade senare till Vallecas-distriktet, där klubben fick sitt nuvarande namn. Retrotröjan Rayo Vallecano är ett minne av lagets historia och andan av kamratskap som alltid har kännetecknat denna klubb.

Färgerna på Retro Rayo Vallecano Tröja

Retro Rayo Vallecano-tröjan är vit med en diagonalt röd rand, symboliserande en stråle av ljus (Rayo på spanska), vilket är den distinkta karaktäristiken för klubbens tröjor sedan 1949. Den vita färgen symboliserar respekt och renhet medan den röda stripen representerar lagets passion och strid.

Rayo Vallecano’s Stadium

Laget spelar sina hemmamatcher på Campo de Futbol de Vallecas, en arena med kapacitet för 14 708 åskådare. Idag kallas stadion Campo de Fútbol de Vallecas och underhålls av Madrids råd. Det är känd för sin intensiva atmosfär under matcherna, vilket visar den starka band mellan laget och dess supportrar.

Historiska Spelare från Rayo Vallecano

Rayo Vallecano har haft en mängd framstående spelare under dess historia. Bland dessa finns Michu, en spansk anfallare, som blev framstående i Premier League med Swansea City. Rayo Vallecano är också känd för att ha haft Diego Costa i sin startelva, en anmärkningsvärd anfallare som spelat för Atletico Madrid och Chelsea.

Andra historiska spelare inkluderar Hugo Sánchez, en mexikansk anfallare, erkänd som en av de bästa lacemakerarna i Real Madrids historia. Sánchez började och avslutade sin karriär i Rayo Vallecano, vilket förstärker kärleken och respekten för denna klubb.

Kulturarvet av Rayo Vallecano

Rayo Vallecano är mer än bara en fotbollsklubb. Det är en symbol för det lokala området i Vallecas och för fansen representerar retrotröjan klubbens anda av kamratskap och motstånd. Denna är klubb är känt för sin engagemang i sociala frågor, support för jämlikhet, och håller alltid nära band till sina fans. Att bära en retro Rayo Vallecano-tröja är ett tydligt sätt att visa sin tillhörighet och kärlek till denna stolta klubb, dess historia och värderingar.