Search
Generic filters

Luton

Historien om Retro Luton sjärta Retro Luton jersey är en unik på våra dags gator. Dock, det är inte bara dess exceptionella design som gör det till ett unikt klädesitem — dess bakomliggande historia är lika spännande. Luton Town Football Club, som kläderna tillhör, grundades 1885 och har sedan dess blivit en fast punkt i […]

Historien om Retro Luton sjärta

Retro Luton jersey är en unik på våra dags gator. Dock, det är inte bara dess exceptionella design som gör det till ett unikt klädesitem — dess bakomliggande historia är lika spännande.

Luton Town Football Club, som kläderna tillhör, grundades 1885 och har sedan dess blivit en fast punkt i engelsk fotboll. De bär smeknamnet “The Hatters” som en hyllning till staden Luton, som är känd för sin historiska hattillverkningsindustri.

Färgerna och designen på Luton-tröjorna

Genom åren har Luton Town FC:s tröjor genomgått många förändringar men de har alltid behållit sina ikoniska färger – orange och vit. Ingen Luton-tröja skulle vara komplett utan dessa färger. Traditionell design av retroutförande inkluderar en vit tröja med orange detaljer eller tvärtom – en orange tröja med vit krage och muddar. Detta skapar en omedelbart igenkännlig och iögonfallande look.

Kenilworth Road Stadium

Inget avsnitt om Luton Town FC skulle vara komplett utan att nämna deras hemstadion, Kenilworth Road. Stadion, som byggdes 1905, har en kapacitet på över 10 000 åskådare och har varit hem för Luton Town FC sedan 1905. Detta historiska landmärke är en central del av klubbens identitet och har sett många oförglömliga matcher och ögonblick genom åren.

Historiska spelare för Luton Town FC

Retro Luton jersey bär med sig en lång lista av spelare som gjort avtryck i klubbens historia. En av de mest noterade spelarna är Gordon Turner, som är klubbens bästa målskytt genom tiderna med 243 mål under tolv år i klubben. En annan spelare som starkt bidragit till klubbens framgång är Mal Donaghy, en Nordirland-internationell som blev en försvarastjärna under hans tid i klubben. Dessutom kan inte Brian Stein, en sydafrikansk-internationell spelare som hjälpte Luton att vinna deras första stora trofé, Ligacup, 1988, lämnas ouppmärksammad.

De som bär retro Luton jersey bär med sig en bit av denna historik, liksom ett erkännande av fotbollens rika historia. Det är verkligen en tidlös symbol för engelsk fotboll.