Search
Generic filters

Burnley

Den nostalgiska Burnley-tröjan: En djupdykning i klubbens historia Burnley FC, känd som “The Clarets”, grundades 1882 och är en av de grundande medlemmarna av engelska fotbollsligan. Klubben har en rik historia som inkluderar två engelska mästerskap, fyra FA-cup titlar och en Community Shield. Dess historia och framgångar kan avläsas i de traditionella Burnley-tröjorna. Färgerna på […]

Den nostalgiska Burnley-tröjan: En djupdykning i klubbens historia

Burnley FC, känd som “The Clarets”, grundades 1882 och är en av de grundande medlemmarna av engelska fotbollsligan. Klubben har en rik historia som inkluderar två engelska mästerskap, fyra FA-cup titlar och en Community Shield. Dess historia och framgångar kan avläsas i de traditionella Burnley-tröjorna.

Färgerna på Burnleys dräkt

Klubbens smeknamn “The Clarets” kommer från deras påtagliga hemmatröjor, som återspeglar klubbens stolthet och kämparanda. De klarröda tröjorna har varit klubbens identitetsmarkör sedan starten. De har en blå krage som kompletterar den röda färgen och går tillbaka till dess första kit, som hade både blå och röd.

Retro Burnley-tröjan är en hyllning till denna tradition och är alltid en favorit bland fansen. Till skillnad från moderna varianter, har retroskjortan en mer djupröd ton, ett tydligt tecken på klubbens historia. Dess enkelhet är dess charm; det behöver inte vara över toppen för att göra ett intryck.

Turf Moor: Burnleys hemstadion

Sedan 1883 har Burnley FC spelat sina hemmamatcher på Turf Moor, vilket gör den till en av de äldsta kontinuerligt använda markarna i England. Den nuvarande kapaciteten är cirka 22 000 åskådare, en siffra som visar klubbens fanatiska fanskaps trohet och engagemang.

Historiska spelare

Några av historiens mest minnesvärda spelare har bärt Burnleys tröja. Spelare som Jimmy McIlroy, spelade för klubben mellan 1950-1963, och gjorde 116 mål under denna tid. Hans fingerfärdighet och tekniska briljans ledde Burnley till deras andra ligatitel 1960.

En annan spelare som är värd att notera är Tom Heaton. Genom sin oerhört stabila prestation som målvakt mellan 2013 och 2019 hjälpte han Burnley att nå Premier League och etablera klubben som en stående medlem i ligan. Heaton´s karriär i Burnley kommer ihåg av fansen som en gyllene era i klubbens moderna historia.

Retro Burnley tröjan är mer än bara en fotbollsdräkt; den representerar klubbens historia, dedikationen hos Burnley-fansen, och klubbens betydande framgångar. Retrotröjan är en hyllning till den stolthet och passion som genomsyrar hela Burnley FC, från spelarna på planen till fansen på läktaren.