Search
Generic filters

Udinese

Historien bakom Retro Udinese-tröjan Udinese Calcio – en fotbollsklubb som grundades 1896 och har en rik historia fylld av minnesvärda ögonblick, ikoniska spelare och tidlösa tröjor. Klubben är baserad i Udine, Italien och har länge varit en välkänd och respekterad spelare inom italiensk fotboll. Den mest framträdande färgen i Udinese skulle utan tvekan vara svartvitt. […]

Historien bakom Retro Udinese-tröjan

Udinese Calcio – en fotbollsklubb som grundades 1896 och har en rik historia fylld av minnesvärda ögonblick, ikoniska spelare och tidlösa tröjor. Klubben är baserad i Udine, Italien och har länge varit en välkänd och respekterad spelare inom italiensk fotboll.

Den mest framträdande färgen i Udinese skulle utan tvekan vara svartvitt. Sedan klubbens tidiga dagar har dessa nyanser dominerat klubbens dräktdesign, med endast några få avvikelser under årens lopp. Stripes är vad Udinese framför allt är känt för och de har hållit fast vid den stilen genom större delen av deras existens.

Främst är klubben hembaserad på Stadio Friuli, ett imponerande stadium som kan rymma över 25,000 åskådare. Med sin modernistiska design och passionerad känsla för historia, är det mer än bara en fotbollsarena – det är en symbol för själva klubben.

Retro Udinese-tröjan

Det finns en sak som sticker ut när man talar om Udinese, och det är deras retrotröja. Denna tröja är inte bara en simpel fotbollströja, utan en symbol för klubbens rikedomen av historia och tradition.

Det är här du kommer att finna den klassiska svartvita randiga tröjan, tuff men elegant i all sin enkelhet. Det är också här du kommer att se det klassiska Udinese-emblemet: det visande en svart örn – en pampig och majestätisk symbol för klubbens höga ambitioner.

Historiska spelare

Under vecchios (eller “de gamla”) tak, har det varit många stora namn som har sportat den Udinese-tröjan. Ett av de mest betydande namnen är Antonio Di Natale, klubbbrekord hållare för flest gjorda mål någonsin i Udinese med sina 191 fullträffar. Di Natale tilläbragde hela 12 säsonger i klubben, varav flera som lagkapten.

En annan stor spelare är Zico – den brasilianska legendar som var känd för sina otroliga färdigheter och stora mål. Zico spenderade en kort, men minnesvärd tid i Udinese mellan 1983-85.

Också värt att nämna är Alexis Sanchez, numera spelar i Inter Milan, men som mellan 2008-2011 leverade fantastiska prestationer i Udinesedräkten.

Kärnan i Udinese, och vad retrotröjan verkligen representerar, är inte bara en fotbollslag; det är ett sätt att se på livet och idrotten. Det symboliserar kampen, passionen och den obevekliga strävan att trotsa oddsen och ständigt springa framåt. Dessa är de värdena som varje spelare som bär den ikoniska svartvita dräkten tar med sig när de träder ut på planen. Den representerar också varje Udinese-supporter, en symbol för sin obändiga stolthet och hängivenhet till klubben.