Search
Generic filters

Newcastle

Retro Newcastle Tröja Newcastle United Football Club, ofta bara känt som Newcastle, är en av de mest ikoniska fotbollsklubbarna i England. Klubben grundades 1892, vilket gör den till en av de äldsta i landet. Klubbens hemmaarena är St James’ Park, en imponerande stadium med en kapacitet på över 52 000 åskådare. Genom åren har Newcastle […]

Retro Newcastle Tröja

Newcastle United Football Club, ofta bara känt som Newcastle, är en av de mest ikoniska fotbollsklubbarna i England. Klubben grundades 1892, vilket gör den till en av de äldsta i landet. Klubbens hemmaarena är St James’ Park, en imponerande stadium med en kapacitet på över 52 000 åskådare.

Genom åren har Newcastle haft en rad framstående spelare, och de har lagt sin färg på klubbens historia. Namn som Jackie Milburn, Alan Shearer och Kevin Keegan är omedelbart igenkända i fotbollsvärlden och associeras starkt med klubben.

Färg och Design på Retro Newcastle Tröja

En av de mest distinkta aspekterna av Newcastle United är deras ikoniska tröja. Klubbens traditionella färger är svart och vitt, och dessa återfinns i det karakteristiska randiga mönstret på deras hemtröjor.

Retro Newcastle tröjan fastnar i minnet, där de svarta och vita randerna är ofta kompletteras med tydliga detaljer i guld eller silver. Den klassiska designen gör retrotröjan till ett populärt val bland supportrarna, och den har blivit synonym med klubbens stolta historia och arv.

St James’ Park

St James’ Park, Newcastle Uniteds hemmaarena, är en av de mest stilbildande arenorna i engelsk fotboll. Beläget i hjärtat av Newcastle, har det varit klubbens hem sedan den grundades, och dess kapacitet på över 52 000 platser gör det till det sjunde största fotbollsarenan i England.

Historiska Spelare

Genom åren har många stora namn burit Newcastle-tröjan. Jackie Milburn, en anfallare från 1940- och 50-talen, är klubbens näst största målgörare genom tiderna och väldigt aktad av fansen. Men inget namn är mer känd än Alan Shearer. Med 206 mål på sin meritlista är Shearer klubbens största målgörare genom tiderna och anses vara en av de största fotbollsspelarna i Englands historia.

En annan spelare som är synonym med Newcastle är Kevin Keegan. Efter en framgångsrik karriär som spelare kom Keegan tillbaka till Newcastle som manager och ledde klubben till två andra plats i Premier League.

Retro Newcastle tröjan är mer än bara en fotbollströja – den är ett tecken på klubbens rika historia och tradition, en symbol för stunder av triumf och hjärtskärlek, och en hyllning till de spelare som gjorde och fortsätter att göra klubbens historia.