Search
Generic filters

Sassuolo

Historien bakom Retro Sassuolo-tröjan Den svartgröna fotbollströjan från Sassuolo är en symbol för klubben med sin långa och färgstarka historia. Sassuolo Calcio, som grundades 1922, har efter nästan ett århundrade vuxit till att bli en framträdande aktör i italiensk fotboll. Trots att klubben har haft sina toppar och dalar, har passionen för sporten alltid förblivit […]

Historien bakom Retro Sassuolo-tröjan

Den svartgröna fotbollströjan från Sassuolo är en symbol för klubben med sin långa och färgstarka historia. Sassuolo Calcio, som grundades 1922, har efter nästan ett århundrade vuxit till att bli en framträdande aktör i italiensk fotboll. Trots att klubben har haft sina toppar och dalar, har passionen för sporten alltid förblivit stark hos spelare och supportrar – och detta är något som klart och tydligt uttrycks i klubbens ikoniska tröja.

Den retro Sassuolo-tröjan har klubbens traditionella svart-gröna färgschema, vilket är en hänvisning till klubbens ursprung i den italienska staden Sassuolo. De svarta och gröna längsgående ränderna representerar stadsfärgerna och vittnar om klubbens djupa rot i lokal kultur och gemenskap. Vill man verkligen visa sin kärlek till klubben och dess historia, är det att bära den retro Sassuolo-tröjan det ultimata uttrycket.

Sassuolo Calcios hemstadion och historiska spelare

Sedan 2013 har klubben spelat sina hemmamatcher på Mapei Stadium – Città del Tricolore beläget i Reggio Emilia – en stadion som delas med den lokala rivalen Reggiana. För många fans förtäljer detvara här, mitt bland de ropande folkmassorna, där de första gången såg den klassiska Sassuolo-tröjan vifta i vinden.

Genom åren har många stora talanger burit den svartgröna tröjan. Bland de mest noterbara finns Domenico Berardi, som är klubbens långvariga och all-time målgörare. Berardi, som har tillhört laget sedan 2012, har gjort över 100 mål för klubben och spelade en nyckelroll i Sassuolo Calcios uppgång till Serie A.

En annan minnesvärd spelare är Simone Missiroli, som var en mycket populär mittfältare och hjälpte klubben till dess första kvalifikation till Europa League säsongen 2016/2017.

Hyllning till retro Sassuolo-tröjan

Retro Sassuolo-tröjan är mer än bara en enkel sportutstyrsel. Den representerar kollektiv stolthet, kärlek till fotboll och hängivenhet till laget man stödjer. Den är en påminnelse om klubbens historia och dess resa genom italiensk fotboll.

Att bära retro Sassuolo-tröjan är att bära ett stycke italiensk fotbollshistoria. För fansen är tröjan en symbol för lagets hårdnackade kampanda och ständigt pågående strävan efter framgång. Med sina klara svarta och gröna ränder, står tröjan som en tydlig hyllning till den lilla klubben i norra Italien som vägrade ge upp, trots alla odds.

Oavsett framtidens utmaningar kommer retro Sassuolo-tröjan att fortsätta att upprätthålla en länk till klubbens förflutna, samtidigt som den inspirerar nuvarande och framtida generationer av spelare och fans att sträva efter mer.