Search
Generic filters

Arsenal

Arsenals historiska dräkt Arsenal, officiellt känd som Arsenal Football Club är en av de mest framstående klubbarna i det engelska Premier League. Klubben återvänder ofta till sina historiska rötter genom att återanvända de gamla dräktdesignerna, som ofta kallas Retro Arsenal-tröjor. Grundad 1886, började klubben med att bära dräkter i djup röd och vit färgschema. Arsenal […]

Arsenals historiska dräkt

Arsenal, officiellt känd som Arsenal Football Club är en av de mest framstående klubbarna i det engelska Premier League. Klubben återvänder ofta till sina historiska rötter genom att återanvända de gamla dräktdesignerna, som ofta kallas Retro Arsenal-tröjor.

Grundad 1886, började klubben med att bära dräkter i djup röd och vit färgschema. Arsenal dräkt har förändrats genom historien, men har kvar sin distinkta röda och vita identitet som är synlig idag. Retro Arsenal-tröjor strävar efter att återigen skildra denna tidlösa palett.

Retro Arsenal-tröjan är en hyllning till klubbens stolta historia, och tar oss tillbaka till tiderna med Morris Bates, Pat Rice och Tony Adams. Dessa tröjor har ofta samma design som de som bars under Arsenals mest framgångsrika perioder, vilket ger fansen chansen att uppskatta klubbens historiska bedrifter.

Stadion och historiska spelare

Arsenal Football Club spelar sina hemmamatcher på Emirates Stadium, men innan dess, spelade klubben på Highbury. Både Highbury och Emirates har sett en rad historiska spelare bära Arsenal-tröjan.

Klubben har varit värd för en rad extraordinära spelare genom åren, inklusive Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Robin van Persie och mer nyligen, Pierre-Emerick Aubameyang. Dessa spelare har tidigare burit den historiska Retro Arsenal-tröjan, och deras framgångar på planen har bidragit till att ge tröjan sin legendariska status.

Bland de mest minnesvärda tröjorna finns den omisskännliga gul och blå ‘bruket’ tröjan från 1971, som bars när Arsenal säkrade den första ‘Dubbeln’. Tröjan är lika välkänd idag som den var då, inte minst på grund av den berömda FA Cup-finalen där Charlie George netted det avgörande målet.

Oavsett om de är fans av klubben eller bara beundrar dess rika historia, är Retro Arsenal-tröjor högt värderade bland fotbollsfans runt om i världen. De erbjuder inte bara en nostalgisk titt tillbaka på klubbens glansdagar, men ger också ägarna möjlighet att bära en bit av Arsenals historia.