Search
Generic filters

Villarreal

Introduktion till Retro Villarreal Jersey Retro Villarreal Jersey är en exklusiv kollektion av trikåer som tar oss tillbaka till olika intressanta perioder i Club Villarreal CF: s historia. Klubben, etablerad 1923, har haft många minnesvärda stunder och det är dessa ögonblick som inspirerar designen för dessa retropikéer. Klubbens Historia Villarreal Club de Fútbol, alias ‘Den […]

Introduktion till Retro Villarreal Jersey

Retro Villarreal Jersey är en exklusiv kollektion av trikåer som tar oss tillbaka till olika intressanta perioder i Club Villarreal CF: s historia. Klubben, etablerad 1923, har haft många minnesvärda stunder och det är dessa ögonblick som inspirerar designen för dessa retropikéer.

Klubbens Historia

Villarreal Club de Fútbol, alias ‘Den gula ubåten’, grundades 1923 i Villarreal, en stad i provinsen Castellón, Spanien. Klubben tillbringade större delen av sin tidliga historia i de lägre divisionerna, men 2000-talet visade sig vara en stark period för klubben. De tog sig flera gånger till UEFA Champions League och till och med nådde semifinalen 2006.

Klubbens Färger och Dräkter

Villarreal är känd för sina gyllene hemtröjor, därav smeknamnet ‘Den Gula Ubåten’. Hemtröjan är traditionellt gul med blå shorts och strumpor. Bortaställen har varierat genom åren men har ofta hållit sig till ett mörkt tema med svarta eller mörkblå färger.

Retro Villarreal Jersey ger oss en inblick i klubbens historia, med klassiska tröjor som påminner om framstående personer och perioder i klubbens historia.

Klubbens Stadion

Estadio de la Cerámica, tidigare känd som El Madrigal, har varit Villarreals hem sedan 1923. Stadion får sitt nuvarande namn från regionens berömda keramiska industristyrka. Den rymmer mer än 23 000 åskådare och är känd för sin passionerade och livfulla atmosfär.

Historiska Spelare

Klubben har sett sin beskärda del av talangfulla spelare genom åren. Marcos Senna, som spelade för klubben från 2002 till 2013, var en framstående mittfältare och anses vara en av de bästa defensiva mittfältarna i sin generation. Riquelme, den argentinska mästaren, har också gjort ett starkt avtryck i klubbens historia. Hans tid på Villarreal inkluderade en mäktig körning till UEFA Champions League 2006-semifinalen.

Nyligen har spelare som Santi Cazorla och Bruno Soriano blivit symtomatiska för Villarreals framgång och är populära val för fans som sportar Retro Villarreal Jersey.

Slutligen, Retro Villarreal Jersey är mer än bara en trikå. Det är en hyllning till en klubb med en historia av motstånd, en brinnande kärlek till fotboll och ett bevis på att troget stöd alltid lönar sig. Klubben fortsätter att inspirera och vinna hjärtan, både på och utanför fotbollsplanen.