Search
Generic filters

Getafe

Historien om Retro Getafe-tröjan Getafe Club de Fútbol är en spansk fotbollsklubb med ett rikt arv och en rik historia som börjar 1983. Trots att det är en relativt ung klubb i jämförelse med andra har den tagit sig upp till toppen och konkurrerar regelbundet i La Liga, högsta divisionen i spansk fotboll. Färgerna och […]

Historien om Retro Getafe-tröjan

Getafe Club de Fútbol är en spansk fotbollsklubb med ett rikt arv och en rik historia som börjar 1983. Trots att det är en relativt ung klubb i jämförelse med andra har den tagit sig upp till toppen och konkurrerar regelbundet i La Liga, högsta divisionen i spansk fotboll.

Färgerna och designen på Retro Getafe-tröjan

Retro Getafe-tröjan är en vacker symbol för klubbens historia. Klassiskt blåfärgade, vilket är Getafes officiella färg, sticker Retro Getafe-tröjorna ut med sitt unika utseende. En tidigare modell av tröjan har tjocka blåa och vita ränder, medan en annan modell har en mörkblå grundfärg med ljusblåa armärmar. Dessa tröjor bär Getafes emblem med stolthet på bröstet och är en påminnelse om klubbens uthållighet och inställning.

Getafes hemstadion

Getafe spelar sina hemmamatcher på stadion Coliseum Alfonso Pérez, uppkallad efter den före detta spanska internationella spelaren Alfonso Pérez. Denna moderna anläggning kan stolt rymma mer än 17 000 åskådare och det är här Getafe kämpar mot Spaniens bästa klubbar i deras jakten på La Liga-titeln.

Historiska spelare i Getafe

Trots sin späda ålder har Getafe haft äran att ha en mängd talangfulla spelare som har burit klubbens tröja. En av de mest minnesvärda är Roberto Soldado, en erkänd spansk international som tillbringade två år i klubben innan han flyttade till Real Madrid. Soldado är känd för sin förmåga att hitta nätet och hjälpte klubbens offensiv enormt under hans tid där.

En annan anmärkningsvärd spelare är Cata Díaz, den argentinska försvararen som spelade för Getafe i fem säsonger. Under sin tid på klubben var Díaz känd för sitt robusta försvarsspel och sin förmåga att skapa målchanser från fasta situationer.

Pablo Sarabia, nu en framstående spelare för Paris Saint-Germain, började sin professionella karriär hos Getafe. Han visade sin kreativa talang på mittfältet och bidrog till många Getafe-segrar under hans tid där.

Getafes framtid

Getafes framtid ser ljus ut. Med en solid fästning i form av Coliseum Alfonso Pérez, en passionerad supporterbas och en trupp full av talang, kommer Getafe med största sannolikhet att fortsätta vara en klubb att räkna med i La Liga. Och det är säkert att vi kommer att se fler unika och minnesvärda tröjor som retro Getafe-tröjan som en hyllning till klubbens historia och framåtblickande framtid.