Search
Generic filters

Atletico Madrid

Atletico Madrid är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Spanien med en rik historia och starka traditioner. Det här är en titt på deras retrofotbollströjor och några av lagets mest minnesvärda spelare och ögonblick. Historia om Atletico Madrid Atletico Madrid grundades den 26:e april 1903 och har sedan dess varit ett ständigt närvarande lag […]

Atletico Madrid är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i Spanien med en rik historia och starka traditioner. Det här är en titt på deras retrofotbollströjor och några av lagets mest minnesvärda spelare och ögonblick.

Historia om Atletico Madrid

Atletico Madrid grundades den 26:e april 1903 och har sedan dess varit ett ständigt närvarande lag i den spanska fotbollsscenen. Klubben har spelat i La Liga, den högsta divisionen i det spanska fotbollssystemet, sedan starten och har vunnit titeln 11 gånger.

Retro Atletico Madrid Tröjor

Genom åren har Atletico Madrid spelat i en mängd olika tröjor, men deras mest ikoniska färger är rött och vitt. Lagets retrotröjor är ofta stripiga, med tjocka röda och vita ränder. Detta är en hyllning till deras ursprungliga tröjor, som dök upp under klubbens tidiga år.

Det finns också en särskild plats i Atletico Madrids historia för deras ljusblå och vita bortaströjor. Dessa färger är en hyllning till Athletic Club de Bilbao, en klubb från vilken de första Atletico-spelarna kom.

Atletico Madrids historiska spelare

Atletico Madrid har har haft många legendariska spelare genom åren, inklusive Fernando Torres, Diego Forlan och Diego Costa. Men kanske den mest kända spelaren att någonsin bära Atletico Madrid-tröjan är Antoine Griezmann, som vann flera utmärkelser med klubben inklusive La Ligas Bästa Spelare och UEFA Europa League titeln 2018.

Atletico Madrids mest framstående tidigare spelare inkluderar även Hugo Sanchez, en framstående mexikansk forward och en av de mest respekterade spelarna i klubbens historia.

Atletico Madrids Stadium

Atletico Madrid spelar sina hemmamatcher på Metropolitano Stadium, som invigdes 1966 och idag har en kapacitet för närmare 68 000 åskådare. Det är Madrids största sportanläggning och det andra största fotbollsarenan i Spanien, endast överträffat av Camp Nou, hem för FC Barcelona.

För att sammanfatta, Atletico Madrid har en rikt historiskt arv som är djupt rotad i de rött- och vitrandiga retrotröjorna, framstående spelare och en trogen supporterbask som över tid har gjort laget till en av fotbollens största institutioner. Att bära en Atletico Madrid-retrotröja är mer än bara att visa stöd för laget, det är att visa en djup förbindelse till dess historia och tradition.