Search
Generic filters

Everton

Retro Everton-tröja Everton Football Club är ett av de mest anmärkningsvärda namnen inom brittisk fotboll med en historia som sträcker sig tillbaka till 1878. Klubben erbjuder en serie retrotröjor som hyllar några av de mest minnesvärda stunderna och spelarna i lagets historia. Retro Everton-tröjor kommer i traditionella klubbfärger, vilket gör dem lika kända och legendariska […]

Retro Everton-tröja

Everton Football Club är ett av de mest anmärkningsvärda namnen inom brittisk fotboll med en historia som sträcker sig tillbaka till 1878. Klubben erbjuder en serie retrotröjor som hyllar några av de mest minnesvärda stunderna och spelarna i lagets historia. Retro Everton-tröjor kommer i traditionella klubbfärger, vilket gör dem lika kända och legendariska som laget själva.

Klubbens historia och kitfärger

Everton FC grundades 1878 och är en av de mest historiska klubbarna inom engelsk fotboll. Lämpligt kallad “The Toffees”, deras hemmastadion är Goodison Park, ett klassiskt brittiskt fotbollsstadion som varit deras hem sedan 1892.

Sedan slutet av 1800-talet har klubben använt royalblå tröjor för sina hemmamatcher, vilket de fortsätter att göra idag. Bortatröjorna var vanligtvis svarta med ett vitt band över bröstet, men klubben har också experimenterat med andra designalternativ under åren.

Retrotröjorna avspeglar dessa traditionella färger och design. En populär retrotröja är den som användes under 1984–85-säsongen då Everton vann ligatiteln. Denna tröja är kungligblå med vita detaljer, en fyrkantig vit krage och det klassiska klubbmärket på bröstet.

Stadionen

Goodison Park, Everton FC:s hemstadion, är en av de äldsta i landet och definitivt en plats full av historia. Invigd 1892, har denna anläggning bevittnat några av de mest minnesvärda matcherna i engelsk fotboll.

Stadion har en kapacitet på över 39 000 åskådare och ligger i Walton-området i Liverpool. Dess historiska atmosfär och underbara arkitektur gör det till en unik destination för fotbollsentusiaster från hela världen.

Historiska spelare

När det gäller spelare har Everton haft flera av de mest framstående namnen inom brittisk såväl som internationell fotboll. Några av klubbens mest kända och älskade retrotröjor är kopplade till dessa spelare.

Dixie Dean, legendarisk målskytt från 1920- och 30-talet, är evigt bunden till klubben. Hans ryktnummer 9 var hans kännetecken på planen och det är därför hans retrotröja är en av de mest eftertraktade.

Alan Ball, vinnare av VM 1966 med England och Everton-spelare mellan 1966 och 1971, ses också som en av klubbens största spelare. Hans retrotröja, med klassiska klubbmärket och nummer 8 på ryggen, är en ytterligare symbol för Evertons storhetstid.

Retrotröjor ger oss möjlighet att fånga andan från förlutna tider och hylla de legendariska spelare som klubbens stora historia innefattar. De väver ihop minnen och nostalgi, och gör fotbollshistorien levande på ett mycket speciellt sätt.